MO Meeting Amsterdam

Van eenmalige interventie tot drager van duurzame gezonde betekenissvolle organisaties

 

Waar Mindfulness wetenschappelijk geprezen wordt om haar stressregulerende werking en de positieve effecten op werkdruk, emotionele intelligentie en aandachtsmanagement; leert ervaring dat eenmalige mindfulness trainingen zonder onderhoud verwateren.

Er worden veel mindfulness trainingen op de werkvloer aangeboden. Waarvan een groot deel de reguliere Mindfulness training; niet gericht op de werkvloer met haar specifieke uitdagingen. Ook heeft de trainer niet altijd ervaring met het werken in organisaties en blijven trainingen vaak eenmalige interventies. Dit terwijl de kracht Mindfulness alleen tot zijn recht komt bij onderhoud. Zoals bewegen noodzakelijk is voor een gezond lichaam is het regelmatig beoefenen van Mindfulness dat voor de geest, voor ons brein. 

Onderhoud en Borging in de cultuur is van belang om werkelijk ruimte te geven aan Aandachtstraining en Mindful Werken. Organisaties, zoals Triodos, ING, Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Gemeente Alkmaar en Effectory integreren Mindfulness als onderdeel in de L&D programma’s.

MO start in de meeste organisaties met een informatie workshop voor de beslissers in de organisatie. ( HR/Management). Daarop volgt de laagdrempelige Informatie Workshop "Mindful Basic's" waaraan iedere werknemer kan deelnemen, zodat het helder is wat mindfulness training omvat en wat de resultaten zijn onderbouwd met neurowetenschappelijk inzichten.

“When we get too caught up in the busyness of the world, we lose connection with one another – and ourselves.”
– Jack Kornfield

Basis Training Mindful Werken en Ontwikkelen
Na deze workshop kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de Basis Training Mindful Werken waarin over een periode van 8 weken getraind wordt middels 2 individuele sessies, 4 groepssessies, 2 praktische collectieve mindful @werkopdrachten en buddysessies.

Onderhoud en verdieping ; Maatwerk
Na het volgen van een basismodule kan ingeschreven worden op een Verdiepingsmodule of Reboot Workshop. Maandelijks komt een groep bijeen om de aandacht te stabiliseren en het bewustzijn te verdiepen en verruimen. Inspiratie op een specifiek thema en de deur uit met nieuwe inzichten en opgefriste motivatie. Naarmate we langer trainen kunnen er meerdere Verdiepings Modules lopen en kunnen medewerkers aan sluiten daar waar interesse en behoefte ligt. 

“Look at other people and ask yourself if you are really seeing them or just your thoughts about them.”
– Jon Kabat-Zinn

Mindful Ambassadeurs.
Idealiter werkt de MO trainer en Project Leider samen met Mindful Ambassadeurs in de organisatie. Samen onderzoeken we hoe
medewerkers te motiveren en inspireren om mindful te werken. Dit komt ten goede aan gezondheid, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en de organisatie.

Naast dit aanbod bieden wij een Leiderschapstraining, een Teamjourney en een Mindful  Organisatie Ambassadeurs programma.

Een Mindful Organisatie in 4 Stappen

1. Kennis, wetenschap + proeverij

Masterclass voor Beslissers ( HR/MT) + organisatie scan

2. Mindfulness Informatie Workshop voor medewerkers + onboarding

3. Training Mindful Werken
Voor de medewerkers die daarin interesse hebben. 

4. Borging & Bedding
Samenwerking van MO Trainer/Project leider met Mindful Ambassadeurs, inzetten MO tools, Thema Modules en blended learning