De VAARDIGHEID Mindfulness is voor iedereen een gezonde basis. Mindfulness, de aandacht richten in het huidige moment zonder te hoeven oordelen, geeft zelfbewustzijn en keuze. Het is niets nieuws en iedereen kan het trainen middels regelmatige aandachtstraining in stilte en middels informele oefeningen op de werkvloer.

Mindfulness is een systematische methode van het trainen van de geest: het  bewust managen en verfijnen van de aandacht vergroot het vermogen tot bewust aanwezig zijn, compassie en wijsheid.  

Mindfulness wordt ook wel Aandachtstraining genoemd en is de fundamentele voedingsbodem voor betekenisvolle verandering en innovatie van mens en organisatie. Mindfulness stelt mensen in staat – ook onder hoge druk – bewust te blijven van gewoontegedrag en in het beslissende moment te schakelen naar voorgenomen gedrag.

Mindfulness is een leren stoppen; uit de automatische piloot schakelen naar bewust aanwezig zijn. Vanuit deze ontspannen staat van zijn kun je inzichten in je patronen verwerven en bewuste keuzes maken.

Mindfulness staat vooral bekend om haar stress-regulerende werking, maar heeft veel meer impact. Je leert onder druk met een open mind en hart aanwezig te zijn en vanuit ontspanning, helderheid en vriendelijkheid bewust te reageren. Dit in plaats van je te laten leiden door je gewoontepatronen. Dit nieuwe paradigma heeft een groot effect heeft op de manier waarop je in je (werkende) leven staat en daarmee een effect op de mensen, de organisatie en de maatschappij waarin we leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *